Состојки
Бело чоколадо Чоколадото опфаќа голем број на сурови и процесирани хранливи производи што имаат потекло од семето на тропското какао дрво. Меѓутоа, белото чоколадо е направено врз база на шеќер, млеко и путер од какао без тврдите материи од какаото. Белото чоколадо е честа состојка на многу видови на слаткарски производи како што се чоколадните плочки (најпознати едноставно како чоколадо), малите чоколатца, сладолед, колачи, торти, пити, чоколаден мус (крем) и други десерти. Тоа е една од најпопуларните (или најпрепознатливите) вкусови во светот. Едно бело чоколадо од 100 грама, во просек содржи 28 грaма какао путер, 26 грама млеко во прав и 46 грама шеќер. Сепак, во умерени количини, и белото чоколадо има свои бенефиции иако значително помалку од темното чоколадо.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: