Рецепти
Шарена бисквит торта со чоколадо Ана Ѓорова

Брза и лесна ледена и непечена торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(10 Супени лажици)

Шеќер(7 Супени лажици)

Путер(160 Грама)

Мелени бисквити(300 Грама)

Слатка павлака(150 мл + 7 лажици )

Млечно чоколадо(црно 400 Грама)

Бело чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги млекото, путерот и шеќерот, па откако ќе се растопат, додајте ги мелените бисквити и мешајте со лажица да се соедини смесата.
  2. Нанесете ја во тркалезен калап обложен со најлонска хартија и оставете да се лади во замрзнувач 15 минути.
  3. Во тенџере на оган ставете ги белото чоколадо искршено на парчиња со 7 лажици слатка павлака, па откако ќе се растопат, нанесете ги врз ладниот колач од калапот.
  4. Врз оваа смеса ставете црн чоколаден фил од топено чоколадо со 150 мл слатка павлака и вратете го калапот во замрзнувач.
  5. Тортата се служи ладна, пред сервирање се вади од замрзнувач и се остава да омекне барем 15-тина минути.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: