Состојки
Бело вино Виното е популарен и важен пијалак кој придружува и разубавува широк спектар на европски и медитерански кујни, од едноставните и традиционалните до најсофистицираните и сложените. Белото вино е важно во храната не само за неговата вредност како пијалак, туку како претставник на вкусот, првенствено во сосови и готвење бидејќи неговата киселост дава баланс на хранливи солени или слатки јадења. Бели и пенливи вина се најпопуларните видови и се познати како „лесни вина“, бидејќи тие содржат само 10-14% алкохол. Корисните состојки во белото вино вклучуваат полифеноли, антиоксиданти и флавоноиди и со негово умерено консумирање, доаѓаат и здравствени бенефиции. Исто така, според многубројни студија, при консумирање на бело вино се намалува ризикот од мозочен и срцев удар.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: