Рецепти
Оризова каша Ана Ристеска

Започнете го денот со појадок кој ви се насмевнува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз за суши(1/2 Чаша)

Вода(3-4 Чаши)

Јајце(2 )

Сланина(1 Парче)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Оризот и водата измешајте ги во тенџере.
  2. Гответе на силна температура додека водата почне да врие со повремено мешање за оризот да не се залепи.
  3. Потоа намалете ја температурата на средно, покријте го тенџерето и оставете оризот да се вари 15 минути.
  4. Додека оризот се вари испржете две јајца на око и едно парче сланина.
  5. Кога оризот ќе се свари ставете го во чинија, а одозгора ставете ги јајцата и сланината.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: