Рецепти
Американски палачинки со омлет Ана Ѓорова

Интересна комбинација за вкусен појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(240 Грама)

Шеќер(40 Грама)

Прашок за печиво(10 Грама)

Сол(5 Грама)

Јајце(4 )

Млеко(300 Милилитри)

Масло(60 Милилитри)

Путер(1 Супена лажица)

Рендан кашкавал(30 Грама)

Печеница(6 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во еден сад се мешаат брашното, шеќерот, солта и печивото.
  2. Во друг сад се мешаат 2 јајца со млекото.
  3. Двете смеси се соединуваат и се додава маслото.
  4. На загреано тавче се сипува кутлача од смесата и се пржи од двете страни додека не добие златникава боја. Процесот се повторува додека не се потроши смесата и се пржат американски палачинки.
  5. Во друга тава се загрева путерот, па се ставаат изматените јајца со сол и бибер и се пржат на тивко. Пред крајот се наросуваат со рендан кашкавал и се допржуваат.
  6. Омлетот се сече на 4 парчиња, се сервира помеѓу 2 палачинки со парче печеница.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: