Рецепти
Американски палачинки со омлет Ана Ѓорова

Интересна комбинација за вкусен појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(240 Грама)

Шеќер(40 Грама)

Прашок за печиво(10 Грама)

Сол(5 Грама)

Јајце(4 )

Млеко(300 Милилитри)

Масло(60 Милилитри)

Путер(1 Супена лажица)

Рендан кашкавал(30 Грама)

Печеница(6 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во еден сад се мешаат брашното, шеќерот, солта и печивото.
  2. Во друг сад се мешаат 2 јајца со млекото.
  3. Двете смеси се соединуваат и се додава маслото.
  4. На загреано тавче се сипува кутлача од смесата и се пржи од двете страни додека не добие златникава боја. Процесот се повторува додека не се потроши смесата и се пржат американски палачинки.
  5. Во друга тава се загрева путерот, па се ставаат изматените јајца со сол и бибер и се пржат на тивко. Пред крајот се наросуваат со рендан кашкавал и се допржуваат.
  6. Омлетот се сече на 4 парчиња, се сервира помеѓу 2 палачинки со парче печеница.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: