Рецепти
Тесто без јајца Ана Ѓорова

Супер алтернатива за сите што не сакаат или не можат да консумираат јајца, а тестото може да го користите и за солени рецепти и за благи пити и десерти

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во сад со миксер изматете ги омекнатиот путер со шеќерот во прав, екстрактот од ванила и малку рендана кора од лимон.
  2. Додајте ја водата и продолжете да матите, па потоа измешајте ги брашното и прашокот за печиво.
  3. Замесете меко тесто и обликувајте го во топка, па обвиткајте го со проѕирна хартија.
  4. Оставете го 30 минути во фрижидер пред употреба.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: