Рецепти
Англиски пудинг од лимони Ана Ѓорова

Традиционален британски десерт со свежи лимони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(50 Грама)

Несолен путер(50 Грама)

Шеќер во прав(225 Грама)

Лимон(2 )

Рендана кора од лимон(2 Супени лажици)

Јајце(4 )

Млеко(225 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C. Земете огноотпорен сад и намрсете го со путер.
  2. Ставете го останатиот путер на оган да се стопи и додајте го шеќерот, па убаво мешајте додека смесата не се изедначи. Потоа, додајте ги жолчките од јајцата, сокот и изренданата кора од исцедените лимони и мешајте.
  3. Постепено додавајте го брашното и млекото. Мешајте со мешалка додека смесата не се изедначи и не стане густа.
  4. Изматете ги белките и додајте ги во смесата од пудингот. Целата смеса додајте ја во огноотпорниот сад и ставете да се пече 40 минути или помалку, додека површината не потемне. Послужете го пудингот топол со шеќер во прав по желба.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: