Рецепти
Безглутенска пица Ана Ѓорова

Вегански рецепт погоден за личности кои се нетолерантни на глутен, или пак, за оние кои ја одбираат поздравата варијанта на пица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Китка)

Безглутенско брашно(1 Супена лажица)

Мелени бадеми(70 Грама)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Морска сол(1 Прстофат)

Соино сирење (Тофу)(50 Грама)

Зелена пиперка(1 )

Модар патлиџан(1 )

Тиквичка(1 )

Брокула(1 Китка)

Чили сос(1 Супена лажица)

Доматен сос(1 Супена лажица)

Свежи шампињони(50 Грама)

Суво оригано(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Карфиолот се меле во блендер. Потоа се става да се вари во зовриена вода 2-3 минути на средна температура.
  2. Ги додаваме мелените бадеми и безглутенското брашно (може брашно од хељда) и мешаме додека не се соединат.
  3. По желба додајте и 3 јајца за подобро да се соединат состојките, но за веганска варијанта изоставете ги, не прави голема разлика.
  4. Смесата ја ставаме во сад за печење и ставаме одозгора маслиново масло и морска сол. Печеме на 200 степени, 20 минути. Го вадиме садот и додаваме тофу сирење, сечкана пиперка, модар патлиџан, тиквичка, брокула, чили сос, доматен сос, оригано и печурки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: