Рецепти
Безглутенска пица Ана Ѓорова

Вегански рецепт погоден за личности кои се нетолерантни на глутен, или пак, за оние кои ја одбираат поздравата варијанта на пица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Китка)

Безглутенско брашно(1 Супена лажица)

Мелени бадеми(70 Грама)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Морска сол(1 Прстофат)

Соино сирење (Тофу)(50 Грама)

Зелена пиперка(1 )

Модар патлиџан(1 )

Тиквичка(1 )

Брокула(1 Китка)

Чили сос(1 Супена лажица)

Доматен сос(1 Супена лажица)

Свежи шампињони(50 Грама)

Суво оригано(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Карфиолот се меле во блендер. Потоа се става да се вари во зовриена вода 2-3 минути на средна температура.
  2. Ги додаваме мелените бадеми и безглутенското брашно (може брашно од хељда) и мешаме додека не се соединат.
  3. По желба додајте и 3 јајца за подобро да се соединат состојките, но за веганска варијанта изоставете ги, не прави голема разлика.
  4. Смесата ја ставаме во сад за печење и ставаме одозгора маслиново масло и морска сол. Печеме на 200 степени, 20 минути. Го вадиме садот и додаваме тофу сирење, сечкана пиперка, модар патлиџан, тиквичка, брокула, чили сос, доматен сос, оригано и печурки.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: