Рецепти
Безглутенски оризов тост со авокадо Ана Ристеска

Здрав и балансиран појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Оризови бисквити(2 Парчиња)

Авокадо(1 )

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

Хималајска сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Ставете ги оризовите бисквити на тостерот малку да се загреат, околу 2 минути.
  2. Во меѓувреме, исечете го авокадото на ленти по должина.
  3. Ставете го половина исечено авокадо на едниот оризов тост, а останатата половина авокадо на другиот.
  4. На двата оризови тоста прелијте малку маслиново масло и попрскајте со хималајска сол. Уживајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: