Рецепти
Безглутенски оризов тост со авокадо Ана Ристеска

Здрав и балансиран појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Оризови бисквити(2 Парчиња)

Авокадо(1 )

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

Хималајска сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Ставете ги оризовите бисквити на тостерот малку да се загреат, околу 2 минути.
  2. Во меѓувреме, исечете го авокадото на ленти по должина.
  3. Ставете го половина исечено авокадо на едниот оризов тост, а останатата половина авокадо на другиот.
  4. На двата оризови тоста прелијте малку маслиново масло и попрскајте со хималајска сол. Уживајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: