Рецепти
Безглутенски оризов тост со авокадо Ана Ристеска

Здрав и балансиран појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Оризови бисквити(2 Парчиња)

Авокадо(1 )

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

Хималајска сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Ставете ги оризовите бисквити на тостерот малку да се загреат, околу 2 минути.
  2. Во меѓувреме, исечете го авокадото на ленти по должина.
  3. Ставете го половина исечено авокадо на едниот оризов тост, а останатата половина авокадо на другиот.
  4. На двата оризови тоста прелијте малку маслиново масло и попрскајте со хималајска сол. Уживајте.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: