Рецепти
Благ омлет со брусници Ана Ристеска

Необична верзија од светско познатиот омлет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Млеко(150 Милилитри)

Суви брусници(80 Грама)

Маскарпоне сирење(200 Грама)

Рум(1 Кафена лажица)

Шеќер во прав(4 Кафени лажици)

Лимон(1 )

Несолен путер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Шеќер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Јајцата изматете ги со млекото и зачинете со сол и шеќер.
  2. Сите состојки распоредете ги за 4 порции.
  3. Во тавче на тивок оган ставете малку путер и рамномерно распоредет 1/4 од брусниците и испржете 4 исти омлети.
  4. Во сад ставете го румот, шеќерот во прав, сок од 1 лимон и маскарпоне сирењето. Убаво измешајте и послужете го кремот заедно со омлетот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: