Рецепти
Благ омлет со брусници
Необична верзија од светско познатиот омлет
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(8 )
Млеко(150 Милилитри)
Суви брусници(80 Грама)
Маскарпоне сирење(200 Грама)
Рум(1 Кафена лажица)
Шеќер во прав(4 Кафени лажици)
Лимон(1 )
Несолен путер(1 Кафена лажица)
Сол(1 Прстофат)
Шеќер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Јајцата изматете ги со млекото и зачинете со сол и шеќер.
- Сите состојки распоредете ги за 4 порции.
- Во тавче на тивок оган ставете малку путер и рамномерно распоредет 1/4 од брусниците и испржете 4 исти омлети.
- Во сад ставете го румот, шеќерот во прав, сок од 1 лимон и маскарпоне сирењето. Убаво измешајте и послужете го кремот заедно со омлетот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во