Рецепти
Благ омлет со брусници Ана Ристеска

Необична верзија од светско познатиот омлет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Млеко(150 Милилитри)

Суви брусници(80 Грама)

Маскарпоне сирење(200 Грама)

Рум(1 Кафена лажица)

Шеќер во прав(4 Кафени лажици)

Лимон(1 )

Несолен путер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Шеќер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Јајцата изматете ги со млекото и зачинете со сол и шеќер.
  2. Сите состојки распоредете ги за 4 порции.
  3. Во тавче на тивок оган ставете малку путер и рамномерно распоредет 1/4 од брусниците и испржете 4 исти омлети.
  4. Во сад ставете го румот, шеќерот во прав, сок од 1 лимон и маскарпоне сирењето. Убаво измешајте и послужете го кремот заедно со омлетот.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: