Рецепти
Брз појадок Ана Ѓорова

Овој појадок се прави многу брзо и едноставно и верувајте дека на сите ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 )

Сирење(500 Грама)

Масло(200 Милилитри)

Јогурт(250 Милилитри)

Јајце(4 )

Прашок за печиво(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Лебот исечкајте го на коцки со димензии околу 1 сантиметар (искористете постар, бајат леб).
  2. Јајцата изматете ги, додајте го маслото, јогуртот, издробеното сирење и печивото.
  3. Смесата добро соединете ја и додајте ги коцките леб.
  4. Повторно промешајте и претурете во тавче.
  5. Смесата печете ја во загреана рерна на 200°C, околу 15 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: