Рецепти
Брза пита со шунка Ана Ѓорова

Послужете ја за појадок со чаша јогурт и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Брашно(200 Грама)

Шунка(150 Грама)

Павлака(200 Грама)

Сирење(200 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Прашок за печиво(1 )

Сол(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Се матат јајцата како за торта, потоа се додаваат брашното, солта, печивото, маслото, павлаката, издробеното сирење и шунката исечена на коцкички.
  2. Убаво се меша целата смеса, па се истура во подмачкана тепсија и се става во загреана рерна.
  3. Се пече на 180 степени додека убаво зарумени, па се сече на парчиња по желба. Се служи и топла и ладна.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: