Рецепти
Бурек триаголници Ана Ѓорова

Одлични се за појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Прво го сечкаме кромидот и го запржуваме; откако убаво ќе се пропржи, го додаваме и меленото месо, па ги пржиме заедно.
  2. Посолуваме по желба, наросуваме со црн пипер и пржиме додека месото убаво се изпржи.
  3. Потоа земаме две готови кори, па ги сечеме на три еднакви ленти по должина.
  4. Секоја лента ја попрскуваме со масло, потоа распоредуваме по малку од смесата од мелено месо, па лентата ја виткаме во триаголник.
  5. Постапката ја повторуваме со сите кори додека го потрошиме целиот материјал.
  6. Приготвените триаголници ги редиме во намастена тепсија, потоа ги ставаме во загреана рерна да се печат. Печеме додека заруменат.
  7. Пред да ги извадиме од рерна, триаголниците ги попрскуваме со кисела вода. Оставаме уште 2-3 минути, потоа ги вадиме од рерната. Ги сервираме топли или ладни по желба.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: