Рецепти
Бурек триаголници Ана Ѓорова

Одлични се за појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Прво го сечкаме кромидот и го запржуваме; откако убаво ќе се пропржи, го додаваме и меленото месо, па ги пржиме заедно.
  2. Посолуваме по желба, наросуваме со црн пипер и пржиме додека месото убаво се изпржи.
  3. Потоа земаме две готови кори, па ги сечеме на три еднакви ленти по должина.
  4. Секоја лента ја попрскуваме со масло, потоа распоредуваме по малку од смесата од мелено месо, па лентата ја виткаме во триаголник.
  5. Постапката ја повторуваме со сите кори додека го потрошиме целиот материјал.
  6. Приготвените триаголници ги редиме во намастена тепсија, потоа ги ставаме во загреана рерна да се печат. Печеме додека заруменат.
  7. Пред да ги извадиме од рерна, триаголниците ги попрскуваме со кисела вода. Оставаме уште 2-3 минути, потоа ги вадиме од рерната. Ги сервираме топли или ладни по желба.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: