Рецепти
Домашни гранола барови Ана Ѓорова

Вкусна ужинка од мед, овесни снегулки, суво грозје и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(2 Чаши)

Брашно(1 Чаша)

Кафеав шеќер(3/4 Чаша)

Суво грозје(3/4 Чаша)

Снегулки од јачмен(1/2 Чаша)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Билно масло(1/2 Чаша)

Мед(1/2 Чаша)

Сечкани ореви(1/2 Чаша)

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 175°C.
  2. Во голем сад измешајте ги овесните снегулки, брашното, кафеавиот шеќер, сувото грозје, јачменот, солта, циметот и оревите.
  3. Во друг помал сад изблендирајте ги маслото, медот, јајцата и ванилата. Додајте ги во садот со брашното и со дланките измешајте ја смесата.
  4. Претурете ја во огноотпорен сад со намастена хартија за печење и ставете да се пече во загреаната рерна околу 25-30 минути или додека добие златнокафена боја.
  5. Оставете ја смесата целосно да се олади, па потоа исечете ја на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: