Рецепти
Француски сендвич Ана Ѓорова

Сочен „Croque – Monsieur“ сендвич со бешамел сос за Вас и најмилите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 Чаша)

Несолен путер(1 Супена лажица)

Брашно(3 Супени лажици)

Сушен темјан(3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Чабата леб(1 Пакување)

Сенф(3 Супени лажици)

Шунка(300 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Рендан пармезан(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Загрејте ја рерната на максимум.
  2. Варете го млекото на оган околу 5 минути.
  3. Во друг сад истопете го путерот и додајте брашно, па гответе 2 минути со постојано мешање. Додајте половина од темјанот и постепено додавајте го топлото млеко. Мешајте уште 2-3 минути, па потоа тргнете го настрана и додајте сол и бибер.
  4. Чабата лебот исечете го на 4 парчиња и потоа парчињата исечете ги хоризонтално на половина. Ставете во лебот сенф, шунка и половина од ренданиот кашкавал. Ставете го во рерна на хартија за печење и печете додека кашкавалот не се стопи и врвот на лебот не се испече.
  5. Извадете го сендвичот од рерна, задржете ја фолијата за печење или ставете го врз нов слој, па додајте одозгора од сосот со брашното и млекото и од останатиот рендан кашкавал и вратете го во рерна. Печете 6-7 минути додека лебот не потемне и смесата одозгора не почне да врие. Потоа извадете го сендвичот од рерна, додајте од останатиот темјан, бибер и пармезан по желба.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: