Рецепти

Гибаница
Домашна гибаница со готови кори
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Готови кори(1/2 Килограм)
Јајце(3-4 )
Масло(1 Чаша)
Јогурт(1 Чаша)
Сирење(300-400 Грама)
Газирана вода(250-300 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Сите состојки се мешаат и во округло тавче прво се ставаат 3 кори.
- Потоа ги редиме и останатите кори и измеѓу нив ставаме од филот. Одозгора ставаме 2 кори, ги попрскуваме со зејтин и кисела вода и го поклопуваме садот.
- Гибаницата ја печеме на 200 степени додека да порумени.
- Чекаме да се олади и ја сечеме.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во