Рецепти
Гибаница Ана Ристеска

Домашна гибаница со готови кори

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1/2 Килограм)

Јајце(3-4 )

Масло(1 Чаша)

Јогурт(1 Чаша)

Сирење(300-400 Грама)

Сол

Газирана вода(250-300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сите состојки се мешаат и во округло тавче прво се ставаат 3 кори.
  2. Потоа ги редиме и останатите кори и измеѓу нив ставаме од филот. Одозгора ставаме 2 кори, ги попрскуваме со зејтин и кисела вода и го поклопуваме садот.
  3. Гибаницата ја печеме на 200 степени додека да порумени.
  4. Чекаме да се олади и ја сечеме.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: