Рецепти
Италијански омлет Ана Ристеска

Омлет на италијански начин со печурки, кулен и пиперки со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Се сечкаат пиперката и куленот, а кашкавалот се ренда.
  2. Јајцата се матат со вилушка, а потоа се додава малку од босилекот, кечапот и сол.
  3. Се запржуваат на кратко пиперката, печурките, куленот, а потоа се додаваат јајцата и сето тоа се пржи на тивок оган.
  4. Пред крајот се додава ренданиот кашкавал и се поклопува омлетот за да добие полукружна форма.
  5. Се подлужува топло и се декорира со домати и со сирење.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: