Рецепти
Италијански омлет
Омлет на италијански начин со печурки, кулен и пиперки со кој нема да погрешите
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(3 )
Кулен(30 Грама)
Кашкавал(30 Грама)
Свежи шампињони(50 Грама)
Зелена пиперка(1 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути
- Се сечкаат пиперката и куленот, а кашкавалот се ренда.
- Јајцата се матат со вилушка, а потоа се додава малку од босилекот, кечапот и сол.
- Се запржуваат на кратко пиперката, печурките, куленот, а потоа се додаваат јајцата и сето тоа се пржи на тивок оган.
- Пред крајот се додава ренданиот кашкавал и се поклопува омлетот за да добие полукружна форма.
- Се подлужува топло и се декорира со домати и со сирење.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во