Рецепти
Кесадиљи со пилешко месо и праски Ана Ѓорова

Слатко-пикантна овошна кесадиља со свежо пилешко месо, праски и сос за скара. Сите овие состојки во комбинација со топено сирење го прават ова јадење незаборавно!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(1 )

Чедар сирење(1/4 Чаша)

Рендан кашкавал(1/4 Чаша)

Пилешко месо(200 Грама)

Праска(1 )

Сос за скара(2 Кафени лажици)

Коријандер(2-3 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сварете го пилешкото месо во солена вода, исечкајте го и измешајте го со сос за скара.
  2. Во тава на оган ставете ја тортиљата, наросете половина рендан кашкавал на половина од тортиљата, сос за скара, пилешко месо, исечкана праска, коријандер и завршете со остатокот од кашкавал.
  3. Преклопете ја тортиљата и гответе од двете страни, 2-4 минути додека не стане темнокафена и додека кашкавалот целосно не се стопи.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: