Рецепти
Ќофтиња од авокадо и пченка со салса Ана Ѓорова

Познат мексикански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченка(400 Грама)

Интегрално пченично брашно(150 Грама)

Кромид(2 Главици)

Јајце(2 )

Свеж магдонос(4 Китки)

Авокадо(1 )

Зелен лимон(1 )

Масло(8 Кафени лажици)

Салса(6 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Табаско сос(3 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пченката ставете ја на страна во сад. Се остава целата затоа што таа придонесува да се создаде појака текстура за ќофтињата.
  2. Кромидот, јајцата, брашното, прашокот за печиво, магдоносот и авокадото се ставаат во блендер.
  3. Оваа смеса се промешува со пченката, се додава лимоновиот сок, салсата и табаско сос.
  4. Промешајте и зачинете со сол и бибер по вкус. Сите состојки се промешуваат.
  5. Се зема од смесата и се обликуваат сплескани ќофтиња и се ставаат да се пржат во загреана тава на масло додека не добијат светло златна боја.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: