Рецепти
Ќофтиња од авокадо и пченка со салса Ана Ѓорова

Познат мексикански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченка(400 Грама)

Интегрално пченично брашно(150 Грама)

Кромид(2 Главици)

Јајце(2 )

Свеж магдонос(4 Китки)

Авокадо(1 )

Зелен лимон(1 )

Масло(8 Кафени лажици)

Салса(6 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Табаско сос(3 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пченката ставете ја на страна во сад. Се остава целата затоа што таа придонесува да се создаде појака текстура за ќофтињата.
  2. Кромидот, јајцата, брашното, прашокот за печиво, магдоносот и авокадото се ставаат во блендер.
  3. Оваа смеса се промешува со пченката, се додава лимоновиот сок, салсата и табаско сос.
  4. Промешајте и зачинете со сол и бибер по вкус. Сите состојки се промешуваат.
  5. Се зема од смесата и се обликуваат сплескани ќофтиња и се ставаат да се пржат во загреана тава на масло додека не добијат светло златна боја.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: