Рецепти
Ќофтиња од авокадо и пченка со салса
Познат мексикански рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Мексиканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пченка(400 Грама)
Интегрално пченично брашно(150 Грама)
Кромид(2 Главици)
Јајце(2 )
Свеж магдонос(4 Китки)
Авокадо(1 )
Зелен лимон(1 )
Масло(8 Кафени лажици)
Салса(6 Супени лажици)
Прашок за печиво(1 Пакување)
Табаско сос(3 Кафени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Пченката ставете ја на страна во сад. Се остава целата затоа што таа придонесува да се создаде појака текстура за ќофтињата.
- Кромидот, јајцата, брашното, прашокот за печиво, магдоносот и авокадото се ставаат во блендер.
- Оваа смеса се промешува со пченката, се додава лимоновиот сок, салсата и табаско сос.
- Промешајте и зачинете со сол и бибер по вкус. Сите состојки се промешуваат.
- Се зема од смесата и се обликуваат сплескани ќофтиња и се ставаат да се пржат во загреана тава на масло додека не добијат светло златна боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во