Рецепти
Крофни Ана Ѓорова

Одлични за појадок со мармалад и со чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1/2 Килограм)

Јајце(2 )

Квасец(1 )

Масло(100 Милилитри)

Млеко(200-300 Грама)

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Рендана кора од лимон

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Квасецот се меша со малку млако млеко и се чека да стаса.
  2. Јајцата се матат, се додава брашното, квасецот, маслото, млекото, солта, малку рендана кора од лимон (или портокал) и шеќерот. Убаво се замесува и ако е течно се додава уште брашно. Треба тестото да не се лепи за прстите.
  3. Потоа се остава да отстои 45 минути многу да стаса.
  4. Тестото се дели на два дела.
  5. Се сука една кора и со чаша се сечат кружни форми. Се оставаат 15 минути да стасаат.
  6. Се пржат на загреано масло на тивко.
  7. Се посипуваат со шеќер во прав.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: