Рецепти
Крофни Ана Ѓорова

Одлични за појадок со мармалад и со чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1/2 Килограм)

Јајце(2 )

Квасец(1 )

Масло(100 Милилитри)

Млеко(200-300 Грама)

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Рендана кора од лимон

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Квасецот се меша со малку млако млеко и се чека да стаса.
  2. Јајцата се матат, се додава брашното, квасецот, маслото, млекото, солта, малку рендана кора од лимон (или портокал) и шеќерот. Убаво се замесува и ако е течно се додава уште брашно. Треба тестото да не се лепи за прстите.
  3. Потоа се остава да отстои 45 минути многу да стаса.
  4. Тестото се дели на два дела.
  5. Се сука една кора и со чаша се сечат кружни форми. Се оставаат 15 минути да стасаат.
  6. Се пржат на загреано масло на тивко.
  7. Се посипуваат со шеќер во прав.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: