Рецепти
Кускус со пилешко и зеленчук Ана Ристеска

Здрав ручек кој е готов за помалку од 30 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кускус(70 Грама)

Пилешки гради(100 Грама)

Тиквичка(1 )

Домат(1 )

Кромид(1/2 Главица)

Магдонос

Масло(1 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Исечете ги пилешките гради на тенки ленти. Ситно исечкајте го кромидот.
  2. Измијте ги тиквичките и исечете ги на тенки парчиња по должина. Магдоносот исечкајте го многу ситно.
  3. Сварете го кускусот според инструкциите на пакувањето.
  4. Во меѓувреме пржете го кромидот на масло се додека не стане стаклест, додајте ги тиквичките и месото и пржете ги 4-5 минути.
  5. Потоа додајте ги доматите, исечкани на четвртинки. На крајот додајте бибер и магдонос. Пилешкото и зелечукот додајте ги на кускусот, измешајте ги и сервирајте ги.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: