Рецепти
Мафини со рибизли Ана Ѓорова

Одлични за појадок или за ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(90 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Јајце(2 )

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Млеко(150 Милилитри)

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Бело чоколадо(100 Грама)

Рибизли(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Путерот (претходно омекнат на собна температура) изматете го со шеќерот.
  2. Кога ќе добиете кремаста смеса, додајте ги јајцата, измешајте, па додајте ги млекото и ванила екстрактот, па на крај брашното и прашокот за печиво и соединете ја смесата без грутки.
  3. Потоа додајте ги сечканото чоколадо и рибизлите, добро измешајте и смесата претурете ја во намастени и набрашнети калапи за мафини, не до горе бидејќи ќе нараснат при печењето – наполнете ги 2/3 од смесата.
  4. Печете ги во веќе загреана рерна на 180 степени околу 20 минути или додека убаво заруменат.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: