Рецепти
Мафини со рибизли Ана Ѓорова

Одлични за појадок или за ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(90 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Јајце(2 )

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Млеко(150 Милилитри)

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Бело чоколадо(100 Грама)

Рибизли(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Путерот (претходно омекнат на собна температура) изматете го со шеќерот.
  2. Кога ќе добиете кремаста смеса, додајте ги јајцата, измешајте, па додајте ги млекото и ванила екстрактот, па на крај брашното и прашокот за печиво и соединете ја смесата без грутки.
  3. Потоа додајте ги сечканото чоколадо и рибизлите, добро измешајте и смесата претурете ја во намастени и набрашнети калапи за мафини, не до горе бидејќи ќе нараснат при печењето – наполнете ги 2/3 од смесата.
  4. Печете ги во веќе загреана рерна на 180 степени околу 20 минути или додека убаво заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: