Рецепти
Омлет со боранија Ана Ѓорова

Вкусен вегетаријански појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Боранија(400 Грама)

Млеко(2 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Свеж магдонос(1 Шака)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

Маргарин(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Домат(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Боранијата исечкајте ја и варете ја во солена вода додека не омекне.
  2. Кромидот и магдоносот исечкајте ги ситно, а јајцата изматете ги со млеко и брашно, па додајте го кромидот и магдоносот.
  3. Сето тоа заедно измешајте го и ставете го во сад подмачкан со маргарин. Одозгора ставете неколку крукчиња домат.
  4. Омлетот печете го во загреана рерна додека не порумени. По желба може да додадете и компири, сирење или кашкавал.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: