Рецепти
Овесна каша Ана Ристеска

Најдобар рецепт за здрав појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(60 Грама)

Млеко(380 Милилитри)

Банана(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Во тенџере се става овесот, млекото и водата. Доколку не сакате да биде кашата со вода, дополнително се додава 180 милилитри млеко.
  2. Исечкајте ја бананата ситно и додадете ја во тенџерето.
  3. Варете на минимална температура со постојано мешање.
  4. Кога кашата ќе ја добие потребната густина по 7 до 10 минути, сервирајте во чинија и почекајте 1 минута да фати коричка за да може да ставите две до три парченца банана, ореви, цимет или мед за декорација. Може да појадувате веднаш.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: