Рецепти
Пилешко месо на кубански начин
Кубански специјалитет
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(180 Грама)
Доматно пире(200 Грама)
Јајце(2 )
Брашно(2 Супени лажици)
Масло(200 Милилитри)
Лебни трошки(2 Кафени лажици)
Чили во прав(1 Кафена лажица)
Шеќер(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Лук(1 Чешне)
Кромид(1 Главица)
Ким(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Пилешкото месо малку се чука и се додаваат следните зачини: ким, сол, бибер, чили сос, па се панира во брашно, изматени јајца и се потопува во лебните трошки.
- Потоа, се пржи во тава на средно загреано масло, додека не стане темно златно.
- Се става врз кујнска хартија.
- Во тава со загреано масло, пржете ситно сечкан кромид и лук додека не пожолтат, па истурете го доматното пире со шеќер, сол и бибер по вкус.
- Нека врие сосот додека се згусне. Ставете го сосот во чинија и потоа пилешкото месо. По желба можете да ставите и рендан кашкавал.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во