Рецепти
Пилешко месо на кубански начин Ана Ѓорова

Кубански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(180 Грама)

Доматно пире(200 Грама)

Јајце(2 )

Брашно(2 Супени лажици)

Масло(200 Милилитри)

Лебни трошки(2 Кафени лажици)

Чили во прав(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Ким(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Пилешкото месо малку се чука и се додаваат следните зачини: ким, сол, бибер, чили сос, па се панира во брашно, изматени јајца и се потопува во лебните трошки.
  2. Потоа, се пржи во тава на средно загреано масло, додека не стане темно златно.
  3. Се става врз кујнска хартија.
  4. Во тава со загреано масло, пржете ситно сечкан кромид и лук додека не пожолтат, па истурете го доматното пире со шеќер, сол и бибер по вкус.
  5. Нека врие сосот додека се згусне. Ставете го сосот во чинија и потоа пилешкото месо. По желба можете да ставите и рендан кашкавал.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: