Рецепти
Пилешко месо на кубански начин Ана Ѓорова

Кубански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(180 Грама)

Доматно пире(200 Грама)

Јајце(2 )

Брашно(2 Супени лажици)

Масло(200 Милилитри)

Лебни трошки(2 Кафени лажици)

Чили во прав(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Ким(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Пилешкото месо малку се чука и се додаваат следните зачини: ким, сол, бибер, чили сос, па се панира во брашно, изматени јајца и се потопува во лебните трошки.
  2. Потоа, се пржи во тава на средно загреано масло, додека не стане темно златно.
  3. Се става врз кујнска хартија.
  4. Во тава со загреано масло, пржете ситно сечкан кромид и лук додека не пожолтат, па истурете го доматното пире со шеќер, сол и бибер по вкус.
  5. Нека врие сосот додека се згусне. Ставете го сосот во чинија и потоа пилешкото месо. По желба можете да ставите и рендан кашкавал.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: