Рецепти
Пица бурек Ана Ѓорова

Одличен појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Свежи шампињони(200 Грама)

Шунка(200 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Кечап(200 Грама)

Суво оригано(1 Супена лажица)

Газирана вода(1 Децилитар)

Масло(1 Децилитар)

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Шампињоните се мијат и се сечат на листови, шунката на коцки, а кашкавалот крупно се ренда.
  2. Тркалезна тепсија се премачкува со масло, се става првата готова кора за пира и се прска со мешавина од кисела вода и масло.
  3. Се поклопува со втората кора и врз неа се распоредуваат шампињоните, па се поклопува со третата кора.
  4. Се премачкува со мешавина од кечап и оригано и повторно се поклопува со кора врз која се распоредува сечкана шунка и кашкавал. Постапката на редење и филување се повторува додека се потроши сиот материјал.
  5. Врз последната кора се прелива изматеното јајце и се пече во загреана рерна на 180°C, околу 30-40 минути додека зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: