Рецепти
Пица бурек
Одличен појадок со чаша јогурт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Готови кори(500 Грама)
Свежи шампињони(200 Грама)
Шунка(200 Грама)
Кашкавал(200 Грама)
Кечап(200 Грама)
Суво оригано(1 Супена лажица)
Газирана вода(1 Децилитар)
Масло(1 Децилитар)
Јајце(1 )
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Шампињоните се мијат и се сечат на листови, шунката на коцки, а кашкавалот крупно се ренда.
- Тркалезна тепсија се премачкува со масло, се става првата готова кора за пира и се прска со мешавина од кисела вода и масло.
- Се поклопува со втората кора и врз неа се распоредуваат шампињоните, па се поклопува со третата кора.
- Се премачкува со мешавина од кечап и оригано и повторно се поклопува со кора врз која се распоредува сечкана шунка и кашкавал. Постапката на редење и филување се повторува додека се потроши сиот материјал.
- Врз последната кора се прелива изматеното јајце и се пече во загреана рерна на 180°C, околу 30-40 минути додека зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во