Рецепти
Салата со риби и ракчиња Ана Ѓорова

Морска салата со зеленчук што може да ја подготвите и за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(400 грама филети )

Ракчиња(12 )

Бистра зеленчукова супа(1,5 Литар)

Бело вино(3 Децилитри)

Марула

Целер(1 страк )

Морков(2 )

Праз(1 страк )

Црвена зелка

Зелени маслинки(40 Грама)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Ставете ја супата да зоврие заедно со исечканиот праз, виното, малку кора од лимон и бибер. Варете ги морковите 5 минути, исцедете ги и исечете ги на тенки, долги стапчиња.
  2. Во истата супа варете ги и ракчињата и филетите од риба, а по 5 минути исцедете ги и исчистете ги.
  3. Исчекајте го целерот и листовите зелка и марула. Измешајте го зеленчукот во чинија за сервирање, додајте ги морските плодови и исечканите маслинки. Зачинете ја салатата со 5 лажици масло, сол и бибер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: