Рецепти
Сарајлии на струшки начин Ана Ѓорова

Домашно печиво што може да го подготвите за појадок со чаша јогурт, сирење и намаз по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Квасец(1 )

Млеко(1 Чаша)

Јогурт(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Јајце(2-3 )

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Брашно(по потреба )

Сирење(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Се замесува средно тесто од квасецот, брашното, јогуртот, млекото, јајцата, солта и шеќерот.
  2. Се остава да нарасне, па се расукува, се мачка со маргарин, се става сирењето и се витка во ролат.
  3. Се сече на парчиња и се ставаат во подмачкан плех.
  4. Повторно се оставаат да нараснат, се мачкаат со јајце, по желба се става сусам и се печат.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: