Рецепти
Сендвич Пролет Ана Ристеска

Лесен брз рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(2 Парчиња)

Путер(1 Кафена лажица)

Марула(2 Листови)

Домат(1 )

Јајце(1 )

Свежи шампињони(1 Супена лажица)

Сенф(1 Кафена лажица)

Кечап(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Двете парчиња леб ги мачкате со путер и ги ставате на тост да се испечат и да бидат крцкави.
  2. Врз едната кришка леб ги редите сите состојки: лист марула, домат, пржено јајце на око, неколку печурки и ставете одозгора сенф и кечап.
  3. Наредете ја на крај и другата кришка леб и уживајте во сендвичот.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: