Рецепти
Сендвич Пролет Ана Ристеска

Лесен брз рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(2 Парчиња)

Путер(1 Кафена лажица)

Марула(2 Листови)

Домат(1 )

Јајце(1 )

Свежи шампињони(1 Супена лажица)

Сенф(1 Кафена лажица)

Кечап(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Двете парчиња леб ги мачкате со путер и ги ставате на тост да се испечат и да бидат крцкави.
  2. Врз едната кришка леб ги редите сите состојки: лист марула, домат, пржено јајце на око, неколку печурки и ставете одозгора сенф и кечап.
  3. Наредете ја на крај и другата кришка леб и уживајте во сендвичот.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: