Рецепти

Шпански крофни со крем од кафе
Рецепт за малку поинакви крофни
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Вода(400 Милилитри)
Путер(200 Грама)
Брашно(400 Грама)
Сол(1 Кафена лажица)
Јајце(6 )
Жолчка од јајце(3 )
Шеќер(3 Супени лажици)
Варено кафе(4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути
- Најпрвин во врела вода се додава путерот, солта, брашното и постојано се меша додека да се олади.
- Потоа се додаваат јајцата, убаво се меша и со лажица се вадат мали крофнички кои се оставаат да нараснат.
- Крофничките се редат во подмачкан и со брашно посипан сад за печење и се печат на висока температура.
- Кога ќе се оладат, се сечат на половина и се полнат со крем од кафе.
- Филот за кремот од кафе се подготвува на следниов начин: жолчките од јајце се матат шеќерот и се додава вареното кафе.
- Сето ова убаво се меша и се вари додека не се згусне.
- Се трга на страна и веднаш се додава путерот, се меша и се остава да се олади.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во