Рецепти
Шпански крофни со крем од кафе Ана Ѓорова

Рецепт за малку поинакви крофни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(400 Милилитри)

Путер(200 Грама)

Брашно(400 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Јајце(6 )

Жолчка од јајце(3 )

Шеќер(3 Супени лажици)

Варено кафе(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Најпрвин во врела вода се додава путерот, солта, брашното и постојано се меша додека да се олади.
  2. Потоа се додаваат јајцата, убаво се меша и со лажица се вадат мали крофнички кои се оставаат да нараснат.
  3. Крофничките се редат во подмачкан и со брашно посипан сад за печење и се печат на висока температура.
  4. Кога ќе се оладат, се сечат на половина и се полнат со крем од кафе.
  5. Филот за кремот од кафе се подготвува на следниов начин: жолчките од јајце се матат шеќерот и се додава вареното кафе.
  6. Сето ова убаво се меша и се вари додека не се згусне.
  7. Се трга на страна и веднаш се додава путерот, се меша и се остава да се олади.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: