Рецепти
Смути од праска и шумско овошје Ана Ристеска

Здрав и возбудлив рецепт за започнување на денот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(2 )

Јагоди(1/2 Чаша)

Малини(1/2 Чаша)

Оризово млеко(2 Чаши)

Агаве сируп(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути

  1. Пред да почнете со подготовка на овој рецепт потребно е прво да ги исечкате потребните овошја на парчиња и да ги замрнете.
  2. Ставете ги сите состојки во блендер и убаво изблендирајте.
  3. Смутито ставете го во чинија и одозгора ставете чиа семе, овесни снегулки, суви брусници, праски, свежи малини, сечкани бадеми (по ваш избор).
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: