Рецепти
Солени мафини Ана Ѓорова

Брзи и вкусни солени колачи за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(240 Грама)

Рендан кашкавал(30 Грама)

Прашок за печиво(1 ќесичка )

Сол(1 Кафена лажица)

Млеко(200 Милилитри)

Јајце(2 )

Масло(60 Милилитри)

Шери домати(150 Грама)

Кашкавал(или сирење 200 грама )

Црни маслинки(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Доматите исечкајте ги на четвртини, сирењето или кашкавалот исечете го на коцки, а маслинките исчистете ги од семки и сечкајте ги и заедно измешајте ги состојките. Може да додадете и малку ситно сечкан магдонос.
  2. Во подлабок сад измешајте ги брашното, солта, може малку бибер, печивото и ситно ренданиот кашкавал (или пармезан).
  3. Настрана изматете ги со виљушка јајцата, млекото и маслото.
  4. Смесата со јајца додајте ја кај брашното и соединете, па потоа додајте ги зеленчуците и внимателно измешајте со дрвена лажица.
  5. Смесата претурете ја во калапи за мафини, претходно намачкани со путер, па печете ги во рерна на 180 степени околу 20 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: