Рецепти
Тегнета домашна пита Ана Ѓорова

Домашна пита со фил од урда

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(100 Милилитри)

Вода(500 милилитри, млака )

Квасец(малку )

Урда(200 Грама)

Јајце(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, солта, маслото, млака вода и малку квасец, се дели на топчиња и се остава да нарасне.
  2. Во друг сад се меша урдата со јајцата и се додава малку сол.
  3. На работната маса се става чаршаф, се става едно топче, се тегне кората, се попрскува со филот, со малку масло и се витка. Истото се повторува со сите топчиња.
  4. Ги редиме во подмачкана тава и по желба ги попрскуваме со сусам.
  5. Питата се пече на 220 степени додека убаво зарумени.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: