Рецепти
Тост со јајца и песто сос Ана Ѓорова

Вкусен и богат појадок со домашен сос од босилек и варени јајца. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(50 грама за сосот )

Лук(1 чешне за сосот )

Морска сол(1 прстофат за сосот )

Рендан пармезан(30 грама за сосот )

Кашкавал(30 грама за сосот )

Маслиново масло(100 мл за сосот )

Ореви(15 грама за сосот )

Леб(2 Парчиња)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Песто сос: босилекот, лукот, пармезанот, кашкавалот, маслото, морската сол и оревите истолчете ги во дрвен аван или изблендирајте ги во блендер.
  2. Лепчињата загрејте ги на тостер и веднаш премачкајте ги со песто сосот.
  3. Одозгора ставете листови босилек и половинки од јајца (претходно сварени).
  4. Зачинете ги лепчињата со сол и бибер по вкус.
  5. Уживајте!
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: