Рецепти
Тост со јајца и песто сос
Вкусен и богат појадок со домашен сос од босилек и варени јајца. Уживајте!
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свеж босилек(50 грама за сосот )
Лук(1 чешне за сосот )
Морска сол(1 прстофат за сосот )
Рендан пармезан(30 грама за сосот )
Кашкавал(30 грама за сосот )
Маслиново масло(100 мл за сосот )
Ореви(15 грама за сосот )
Леб(2 Парчиња)
Јајце(2 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Песто сос: босилекот, лукот, пармезанот, кашкавалот, маслото, морската сол и оревите истолчете ги во дрвен аван или изблендирајте ги во блендер.
- Лепчињата загрејте ги на тостер и веднаш премачкајте ги со песто сосот.
- Одозгора ставете листови босилек и половинки од јајца (претходно сварени).
- Зачинете ги лепчињата со сол и бибер по вкус.
- Уживајте!
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во