Рецепти
Вегански безглутенски мус (крем) Ана Ѓорова

Кремаст безглутенски десерт од авокадо и какао

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Авокадо(0.5 )

Екстракт од ванила

Какао(1 Супена лажица)

Кокосово млеко(150 Милилитри)

Јаворов сируп(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Употребете кокосово, бадемово или оризово млеко.
  2. Сите состојки се ставаат во блендер додека не се добие смеса како пудинг.
  3. Сервирајте во чаша и по желба додајте парчиња банана, замрзнато овошје, чиа семиња или кокос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: