Рецепти
Вегански безглутенски мус (крем) Ана Ѓорова

Кремаст безглутенски десерт од авокадо и какао

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Авокадо(0.5 )

Екстракт од ванила

Какао(1 Супена лажица)

Кокосово млеко(150 Милилитри)

Јаворов сируп(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Употребете кокосово, бадемово или оризово млеко.
  2. Сите состојки се ставаат во блендер додека не се добие смеса како пудинг.
  3. Сервирајте во чаша и по желба додајте парчиња банана, замрзнато овошје, чиа семиња или кокос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: