Рецепти
Вегански безглутенски мус (крем) Ана Ѓорова

Кремаст безглутенски десерт од авокадо и какао

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Авокадо(0.5 )

Екстракт од ванила

Какао(1 Супена лажица)

Кокосово млеко(150 Милилитри)

Јаворов сируп(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Употребете кокосово, бадемово или оризово млеко.
  2. Сите состојки се ставаат во блендер додека не се добие смеса како пудинг.
  3. Сервирајте во чаша и по желба додајте парчиња банана, замрзнато овошје, чиа семиња или кокос.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: