Рецепти
Златно млеко Ана Ѓорова

Азиски рецепт за растително млеко со куркума. Овој пијалак е многу здрав и може да го испробате за појадок или да се напиете една топла чаша пред спиење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(130 Милилитри)

Куркума(40 Грама)

Бибер(1 Прстофат)

Бадемово млеко(150 Милилитри)

Мед

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Ставете 130 мл вода со прстофат бибер во тенџере на оган. Веднаш штом почне да врие водата, тргнете го тенџерето од оган и измешајте ја куркумата во прав. Мешајте додека да добиете густа смеса.
  2. Во друго тенџере на оган ставете го млекото (од бадеми или соја). Кога ќе се стопли, но нема да зоврие, тргнете го настрана и измешајте ја куркумата.
  3. Смесата оставете ја малку да се подолади и претурете ја во тегла. Додајте мед, затворете со капак и измешајте ја смесата со тресење на теглата.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: