Рецепти
Тост со јајца и песто сос Ана Ѓорова

Вкусен и богат појадок со домашен сос од босилек и варени јајца. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(50 грама за сосот )

Лук(1 чешне за сосот )

Морска сол(1 прстофат за сосот )

Рендан пармезан(30 грама за сосот )

Кашкавал(30 грама за сосот )

Маслиново масло(100 мл за сосот )

Ореви(15 грама за сосот )

Леб(2 Парчиња)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Песто сос: босилекот, лукот, пармезанот, кашкавалот, маслото, морската сол и оревите истолчете ги во дрвен аван или изблендирајте ги во блендер.
  2. Лепчињата загрејте ги на тостер и веднаш премачкајте ги со песто сосот.
  3. Одозгора ставете листови босилек и половинки од јајца (претходно сварени).
  4. Зачинете ги лепчињата со сол и бибер по вкус.
  5. Уживајте!
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Зелен ролат
Корпички со брусници
Тава со полнети шампињони
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Смути од круши и ванила
Ролни од јунешко во доматен сос
Солени крофни
Торта со печурки
Пилешки ролнички во бел сос
Вештерски прсти
Печено крцкаво пилешко
Пудинг колач со јаболки
Чоколадна парфе торта со ореви
Колач од лимон

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: