Рецепти
Тост со јајца и песто сос Ана Ѓорова

Вкусен и богат појадок со домашен сос од босилек и варени јајца. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(50 грама за сосот )

Лук(1 чешне за сосот )

Морска сол(1 прстофат за сосот )

Рендан пармезан(30 грама за сосот )

Кашкавал(30 грама за сосот )

Маслиново масло(100 мл за сосот )

Ореви(15 грама за сосот )

Леб(2 Парчиња)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Песто сос: босилекот, лукот, пармезанот, кашкавалот, маслото, морската сол и оревите истолчете ги во дрвен аван или изблендирајте ги во блендер.
  2. Лепчињата загрејте ги на тостер и веднаш премачкајте ги со песто сосот.
  3. Одозгора ставете листови босилек и половинки од јајца (претходно сварени).
  4. Зачинете ги лепчињата со сол и бибер по вкус.
  5. Уживајте!
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко
Омлет со пршут и фета
Чиа пудинг со јаболко и цимет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: