Состојки
Копар Копарот (Anethum graveolens) е медитеранска билка. Претставува едногодишно растение што расте во висина до 120 сантиметри, со тенки листови и зелен плод. Има малку горчлив, но свеж и слаткасто-ароматичен вкус и најчесто се употребува во кујната како зачин, но и за подготовка на чај. Копарот содржи витамин Ц во големи количини, како и витамин А и Б6 а оваа билка е богата и со минерали како калциум, железо, магнезиум, фосфор, цинк и бакар.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: