Рецепти
Печурки во крцкаво тесто Ана Ѓорова

Вкусно и интересно предјадење од шампињони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(20-тина )

Јајце(2 )

Брашно(200 Грама)

Лимон(1 )

Вода(70 Милилитри)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Прашок за печиво(1/2 )

Мајонез(100 Грама)

Копар(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во сад за матење ставете ги водата маслиновото масло и прашокот за печиво. Посолете.
  2. Белките од јајцата се матат со миксер во посебен сад, а жолчките се додаваат со водата, маслиновото масло и печивото и се матат со миксер.
  3. Се зачинува со бибер, се додава околу 100 г брашно и изматените белки. Мешајте додека тестото се соедини.
  4. На печурките им се отстрануваат рачките, се валкаат во преостанатото брашно и потоа се валкаат во тестото.
  5. Се пржат во поголема количина загреано масло во тава на оган и се ставаат на чинија обложена со хартија.
  6. Лимонот се цеди и се меша во друг сад со мајонезот, биберот, солта и копарот, па се меша додека сосот се соедини.
  7. Печурките послужете ги со сосот и со чаша бело вино.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: