Рецепти
Солена бајадера со колбаси Ана Ристеска

Инересно предјадење кое одлично оди во комбинација со свежи салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Колбасот се сечка на коцки и се пржи во тефлон. Тортиљите се сечат на ленти.
  2. Во правоаголен сад обложен со хартија за печење се редат лентите тортиљи, половина од количеството испржен колбас, парчиња моцарела и рендан кашкавал. Постапката се повторува уште еднаш.
  3. Последниот слој тортиљи се прелева со смеса од јајца, млеко и зачини. Се наросува со црвен пипер во прав и по желба се редат кругови домати.
  4. Вака подготвената бајадера се остава најмалку 2 часа на ладно, па се пече 50 минути на 180 степени.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: