Рецепти
Варени ќофтиња со ориз Ана Ѓорова

Едноставен рецепт за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(500 Грама)

Копар(1 врзоп )

Брашно(2 Супени лажици)

Ориз(100 Грама)

Магдонос

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Коцка за супа-бујон(1 )

Ким(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ја коцката за супа и 1/2 лажица ким.
  2. Во друг сад измешајте ги меленото месо, оризот, сечканиот магдонос, копарот, ориганото, преостанатиот ким, сол, бибер.
  3. Измешајте ја смесата додека добро се соединат состојките.
  4. Од смесата со лажица формирајте ќофтиња и ставете ги во тенџерето со зовриената супа. Варете 30 минути.
  5. Брашното размешајте го со 100 мл вода, па со непрекинато мешање со жица додајте го во тенџерето.
  6. Варете додека да ја добиете посакуваната густина, па посолужете со пире и варен зеленчук.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: