Состојки
Сенф Сенф е омилен зачин за љубителите на вкусна храна, кој се прави од бел синап. Во природата постојат црн и бел синап, а секој од нив има благотворно дејство на организмот. Составен е и од етерски масла кои имаат антибактериско дејство, ја поттикнуваат циркулацијата на периферните крвни садови, го затоплуваат телото и го зајакнуваат имунитетот. Покрај тоа, сенфот е и одлично помошно средство кај воспаление на синусите и бронхитисот. Брашното од синап се користи за лекување на органите за дишење, полесно воспаление на белите дробови. Лекот се подготвува во видот на облог или купка. Олеснува искашлување и исфрлување на насобраниот секрет во грлото. Новите истражувања покажуваат да синап заштитува од слободните радикали и дека е добра првенствено во борбата против ослободување на различни видови на тумор и канцер.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ