Рецепти
Свинско со пиво и со рузмарин Ана Ѓорова

Гурмански ручек за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински бут(1 Килограм)

Сол

Бибер

Црвен пипер

Сенф(1 Кафена лажица)

Пиво(2 Децилитри)

Свинска маст(2 Супени лажици)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Компир(1,5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Месото добро истријте го со сол, бибер, црвен пипер и сенф.
  2. Свинската маст загрејте ја во поголем плех, потоа ставете го месото и пржете го од двете страни додека зарумени. Тргнете го од оган.
  3. Во плехот со месото и масностијата додајте рузмарин, пиво и 2 дл вода.
  4. Покријте го со алуминиумска фолија и печете ги во загреана рерна на 250 степени околу 1 час.
  5. По 1 час извадете го плехот, отстранете ја фолијата и додајте го излупениот и исечен компир на крупни парчиња. Посолете го компирот.
  6. Печете го јадењето без фолија уште 45 минути додека омекне компирот и се запече месото.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: