Рецепти
Печено крцкаво пилешко Ана Ѓорова

Зачинето и крцкаво пилешко – послужете го со омилениот сос и со чаша пиво и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Лук во прав(1/2 Супена лажица)

Сусам(50 Грама)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Палента(50 Грама)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути + 2 часа месото во маринада

  1. Во тенџере на оган ставете вода и сварете ја коцката за супа.
  2. Во длабок сад измешајте ги сенфот и 100 мл масло. Непрекинато мешајќи додавајте 100 мл од супата од коцка.
  3. Пилешките гради исечкајте ги на тенки, долгнавести парчиња и додајте ги во садот да отстојат 2 часа.
  4. Во чинија измешајте ги палентата, брашното, лукот во прав, црвениот пипер, сусамот и карито.
  5. Пилешкото извадете го од маринадата и извалкајте го во зачините, па редете ги парчињата во тава обложена со хартија за печење.
  6. Печете ги 20 минути во рерна на 220 степени или додека убаво заруменат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: