Рецепти
Бакрдан Ана Ристеска

Стар македонски рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(3 Чаши)

Масло(2 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Зовријте вода во длабок сад од два литра, посолета ја додајте 1-2 лажици масло.
  2. Со рачка од лажица измерете колку вода имате, па според тоа ставете толку грста пченкарно брашно.
  3. Кога ќе зоврие водата, внимателно ставете го брашното врз водата и на крајот со рачката од дрвената лажица направете дупки на две-три места.
  4. Оставете го бакрданот да врие подолго време на тивок оган. Кога водата ќе изврие подолу, тргнете го бакрданот од огнот, измешајте го добро со дрвена лажица и попарете го со врело масло.
  5. Извадете го во чинија со овчо сирење. Служете го со јогурт.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: