Рецепти
Бурек со печурки (посно) Ана Ристеска

Домашен бурек за посните слави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1/2 Килограм)

Газирана вода(300 Милилитри)

Масло(125 Милилитри)

Сол(малку )

Прашок за печиво(1 )

Црн лук(1 Чешне)

Свежи шампињони(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Се мачка тавата со масло. Се редат 2 кори врз тавата, се прскаат со кисела вода и масло. Третата кора се гужва и се става во тавчето. И таа се прска.
  2. Потоа се става филот од перуки.
  3. Се до крај се редат корита на ист начин и филот.
  4. На крај последната кора се гужва. Се виткаат краевите од корите што висат во вид на плико. Се посипува со останата течност од киселата вода и маслото. Се остава да отстои 10 минути и во загреана рерна на 220 степени се пече 20-25 минути.

Фил:

  1. На малку масло го пржиме лукот. Исечканите шампињони ги додаваме и ги динстаме додека не испари течноста. По желба зачинуваме со сол, бибер и оригано.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: