Рецепти
Бурек со печурки (посно) Ана Ристеска

Домашен бурек за посните слави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1/2 Килограм)

Газирана вода(300 Милилитри)

Масло(125 Милилитри)

Сол(малку )

Прашок за печиво(1 )

Црн лук(1 Чешне)

Свежи шампињони(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Се мачка тавата со масло. Се редат 2 кори врз тавата, се прскаат со кисела вода и масло. Третата кора се гужва и се става во тавчето. И таа се прска.
  2. Потоа се става филот од перуки.
  3. Се до крај се редат корита на ист начин и филот.
  4. На крај последната кора се гужва. Се виткаат краевите од корите што висат во вид на плико. Се посипува со останата течност од киселата вода и маслото. Се остава да отстои 10 минути и во загреана рерна на 220 степени се пече 20-25 минути.

Фил:

  1. На малку масло го пржиме лукот. Исечканите шампињони ги додаваме и ги динстаме додека не испари течноста. По желба зачинуваме со сол, бибер и оригано.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: