Рецепти
Бурек со печурки (посно) Ана Ристеска

Домашен бурек за посните слави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1/2 Килограм)

Газирана вода(300 Милилитри)

Масло(125 Милилитри)

Сол(малку )

Прашок за печиво(1 )

Црн лук(1 Чешне)

Свежи шампињони(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Се мачка тавата со масло. Се редат 2 кори врз тавата, се прскаат со кисела вода и масло. Третата кора се гужва и се става во тавчето. И таа се прска.
  2. Потоа се става филот од перуки.
  3. Се до крај се редат корита на ист начин и филот.
  4. На крај последната кора се гужва. Се виткаат краевите од корите што висат во вид на плико. Се посипува со останата течност од киселата вода и маслото. Се остава да отстои 10 минути и во загреана рерна на 220 степени се пече 20-25 минути.

Фил:

  1. На малку масло го пржиме лукот. Исечканите шампињони ги додаваме и ги динстаме додека не испари течноста. По желба зачинуваме со сол, бибер и оригано.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: